النجم الساطع
إدارة منتديات النجم الساطع
ترحب بكم وتتمنى لكم قضاء أسعد الأوقات فى طاعة الله عزوجل
وتدعوا السادة الزوار إلى الإنضمام إلى أسرة النجم الساطع
وتدعوا السادة الأعضاء إلى الدخول والمشاركة

النجم الساطع

( إسلامى - تعليمى - ترفيهى )
 
النجم الساطعالرئيسيةالتسجيلدخولنسيت كلمة المرور ؟

منتدى النجم الساطع يرحب بكم ويتمنى لكم قضاء أسعد الأوقات فى طاعة الله عزوجل ,,,  مدير المنتدى : أحمد حمدى ,,,  ت : 01114061115 - 01276654057 - 01062202518لللل  

شاطر | 
 

 طريقه عمل التورته المنزليه بالصور

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
مشمشه
نجم جديد
نجم جديد


المشاركات: 14
الجنس: انثى
العمر: 19
تاريخ التسجيل: 27/05/2009
النقاط: 20

مُساهمةموضوع: طريقه عمل التورته المنزليه بالصور   الأربعاء يونيو 10, 2009 5:52 am

مقادير الكيك :

7
بيضات

كوب ونصف سكر
كوب ونصف دقيق

معلقتين فانيليا





المعيار اللى انا استخدمته





نسخن الفرن على درجة حرارة 170 او رقم 3 في مؤشر الفرن على ما نجهز
الكيك






الطريقة :

نحط السكر مع البيض في وعاء عميق






ثم
نضيف معاهم الفانيليا






ونخلط بالمضرب الكهربائي لمدة لاتقل عن 5 دقايق وحتى يتضاعف الخليط
ويفتح لونه








<blockquote>نضيف
الدقيق ومهم جدا اننا نقلب براحة اوي من فوق لتحت لحد ما يتخلط الدقيق كويس


</blockquote>


نجهز الصينيه ونبطنها بورق زبدة وندهن الجناب بزبدة و رشة دقيق







نصب فيها الخليط وندخلها الفرن زي ماقلنا حرارة متوسطة لمدة نص ساعه
ومانفتحش عليها خالص قبل ما تمر النص ساعه


وهنا بعد ما استوت





هنا كنت بشوف استوت او لسه بالسكينه

دة
كدة اول جزء واسهل جزء في عمل التورته


والكيك دي اسمها جينواز

يتبع ....
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مشمشه
نجم جديد
نجم جديد


المشاركات: 14
الجنس: انثى
العمر: 19
تاريخ التسجيل: 27/05/2009
النقاط: 20

مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل التورته المنزليه بالصور   الأربعاء يونيو 10, 2009 5:55 am

الكيك دي نلفها كويس ببلاستيك ونشيلها في التلاجة لتاني يوم او كام
ساعه مهم جدا ان الكيك يكون بارد




اول حاجة

دي
الحاجات اللي هستخدمها في الحشو والتزين

كريمة خفق سائلة
كريمة خفق
بودرة
فاكهة معلبه
كريز
قشطة
جبن كيري
شراب الفراوله
اصابع
الويفر










هبدأ بعمل كريمة الحشو

هحط كريمة الخفق السايلة
في وعاء عميق






هنخلط بالمضرب الكهربائي لحد ما تتقل وبعدين اضيف علبة
قشطة مع قطعتين جبن كيري ومعلقتين حليب مكثف واضرب تاني

ودة هيكون شكلها









هدخلها التلاجة وهخرج الكيك بتاعي عشان اجهزة للحشو


دي الكيكة بعد ما خرجت من التلاجة







دة شكلها بعد ما شلتها من الصينيه







دلوقتي هبدأ انضفها واشيل الحواف والطبقة على
السطح






الفرق بين النص اللى اتنضف والنص التاني ؟
المفروض
كلها تكون متنضفة وبيضا بالشكل دة







هقلبها عشان اخرج ورق الزبدة اللى في القعر








هرفع الكيكة على طبق بالشكل دة








وادخل فيها الصينيه عشان ابدا اقطعها بشكل منتظم
بالطريقة دي






واكرر نفس الطريقة تاني عشان اقطع طبقة كمان بأني ارفع
مستوي الطبق بطبق تاني او اي حاجة تحته واكرر القطع تاني

وكدة بقى عندي 3
طبقات من الكيك







مهم جدا اننا نقسم الطبقات بشكل متساوي ولو معرفنا
بالطريقة دي نستخدم طريقة الخيط

المهم اننا نقسم الكيك 3 طبقات مش اتنين بس
زي ما معظمنا بيعمل

لان الكيك بيكون سميك اوي ومش بيدي طعم التورته زي
بتاعت المخبز

وكمان تنضيف التورته من الاجزاء الغامقة مهم جدا لان لو خلينا
الاجزاء دي بتدي طعم مش حلو خالص ودي بردوا غلطة معظمنا بيقع فيها

عشان
ناخد طعم مظبوط مهم جدا اننا نتقن العمل


يتبع ....
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مشمشه
نجم جديد
نجم جديد


المشاركات: 14
الجنس: انثى
العمر: 19
تاريخ التسجيل: 27/05/2009
النقاط: 20

مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل التورته المنزليه بالصور   الأربعاء يونيو 10, 2009 5:57 am

دلوقتي التزين والحشو




هنجيب الشراب اللى بيكون جوا الكمبوت الفاكهة ونسقي بيه اول طبقة من
الكيك







طبقة الكيك كلها اتشربت كويس من السائل


نجيب الكريمة ونحطها في كيس
التزين






ونبدا نحط الكريمة على اول طبقة من الكيك






وياريت ما نبخلش في الكريمة ونحط طبقة كويسة لان الكريمه مهمة جدا في
التورته







وبعدين نقطع الفاكهة ونوزعها على طبقة الكريمة





ونحط طبقة الكيك التانيه ونرش عليها السائل بتاع الفاكهة والكريمة
وقطع الفاكهة يعني بنكرر نفس الخطوة تاني وبعد كدة نحط اخر طبقة كيك ونرش عليها
السائل


وندخلها التلاجة لحد ما نجهز كريمة التزين


نخلط الكريمة البودرة مع شوية حليب ساقع ونغلف الكيكة كلها









ومش مهم تكون مرتبه لا لسه هنزينها تاني والكريمة دي مش هتبان


هنجيب صوابع الويفر بتعتنا ونرصها جنب بعض على جنب التورته بالشكل دة






حوالين التورته كلها






وبعدين نبدا نحط على الوش صوص الفراولة ونزين بالكريمة على الجناب
حوالين التورته كلها ونحط كريزة في كل وحدة


ونربطها في الاخر بشريطة وتبقى بالشكل دة


























الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
حوده 2010
نجم نشيط
نجم نشيط


المشاركات: 68
الجنس: ذكر
العمر: 19

تاريخ التسجيل: 21/05/2009
النقاط: 121

مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل التورته المنزليه بالصور   الأربعاء يونيو 10, 2009 4:52 pm

كفااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااية انا جعت
بس بجد جمييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييلة
منتظرييييييييييين المزيد

محمود14.momad
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.mohd2000.yoo7.com
dream
مشرفه عامه
مشرفه عامه


المشاركات: 17
الجنس: انثى
العمر: 41

تاريخ التسجيل: 22/05/2009
النقاط: 19

مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل التورته المنزليه بالصور   الأحد يونيو 14, 2009 3:10 pm

تسلم ايدك مشمشية

لكن للاسف نسيتى البيكنج بودر فى مقادير الكيكة

يلزم ملعقة صغيرة بيكنج بودر تضاف للدقيق قبل تقليبه مع باقى المقادير

ويلزم عن تقليب الدقيق ان نضيفه حبه حبه


ويكون التقليب فى اتجاه واحد على شكل دائرة ونصف قطر

وهكذا الى ان ينتهى مقدار الدقيق

وشكرا جزيلا على الوصفة ال استفدنا بها جميعا


منتظرين المزيد
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 

طريقه عمل التورته المنزليه بالصور

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
النجم الساطع  ::  :: -